Klant in de kijker – Trotec verwerkt bijproducten tot waardevolle grondstoffen

Klant in de kijker – Trotec verwerkt bijproducten tot waardevolle grondstoffen

Klant in de kijker – Trotec verwerkt bijproducten tot waardevolle grondstoffen

Trotec, een familiebedrijf uit Veurne, is dé specialist in Europa op vlak van het verwerken van bijproducten uit de voedingsindustrie tot een volwaardige basisgrondstof voor de mengvoederindustrie. Trotec is reeds in 1968 gestart vanuit de filosofie: hoe kunnen voedingsbedrijven hun probleem van bijproducten oplossen? Het uitgangspunt was dat een bijproduct een waardevolle grondstof is en geen afval. Daarmee was Trotec pionier: Trotec ontwikkelde een volledig eigen technologie om veilig en efficiënt de bijproducten te verwerken. Intussen is Trotec uitgegroeid tot de Europese marktleider in de sector.

Trotec levert zo een aanzienlijke bijdrage aan de reductie van voedselafval, één van de prominente beleidsdoelstellingen van Europa. Naast de reductie van voedselafval komt er door de huidige activiteit ongeveer 30.000 hectare landbouwgrond vrij voor andere teelten wat een dubbele winst is voor de planeet maar wat ook een bijdrage levert aan minder ontbossing. Naast een fabriek in Veurne hebben ze in 2015 ook een fabriek in Frankrijk uit de grond gestampt.

Trotec is een bloeiend familiebedrijf die voorloper is in de sector op vlak van innovatie. Om voorloper te kunnen blijven willen ze meteen sterk inzetten op het innoveren van zowel de interne als de externe processen en investeren ze gericht voor de transitie naar industrie 4.0. 

Subsidies als hefboom om complexe uitdagingen aan te pakken

Subsidies voor innovatieve ontwikkelingen

Via een VLAIO ontwikkelingsproject kan het bedrijf nu beroep doen op zowel extra mankracht (nieuwe personeelsleden als samenwerking met ervaren partners) als voldoende materialen om eigen methodieken en machines te ontwikkelen voor de verwerking en ophaling van nieuwe, complexe nevenstromen. Tevens zijn de ideeën uit de hoofden van het interne team in een concreet plan van aanpak uitgewerkt zodat de taken, verwachtingen en verantwoordelijkheden voor alle betrokkenen helder zijn gedurende het ontwikkelingsproject en de vele goede ideeën die er leven effectief worden omgezet in realisaties. 

Subsidies voor opleidingen

Door de inzet op nieuwe ontwikkelingen is er nood aan het ontwikkelen van nieuwe competenties bij alle medewerkers. Naast technisch een sterke speler te zijn zet Trotec hard in op de Digitale transformatie. Met behulp van ondersteuning van subsidies voor opleidingen krijgt Trotec een duwtje in de rug om levenslang leren in de onderneming te faciliteren en zo een arbeidszekere toekomst te garanderen.

Samenwerking Konnekto?

Het omzetten van ideeën in gefunde projecten en het spotten van de juiste subsidiekanalen, dat is de passie van Konnekto. Konnekto is dan ook de trotse subsidiepartner van Trotec. Hoor via volgend filmpje hoe zaakvoerder Sigrid Pauwelyn de samenwerking met Konnekto ervaart:

Ook subsidies voor jouw innovatieve ideeën en groeitrajecten?

Benieuwd of je ook in aanmerking komt voor subsidies? 

Contacteer ons vrijblijvend en wij brengen de subsidiekansen in kaart. Wij hebben ondertussen meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties bij subsidieverwerving. Dit zowel voor overheden, kennisinstellingen, bedrijven (startups, scale-ups en gevestigde waarden), non-profitorganisaties; zowel klein als groot.

Nog meer weten? Lees Trotecs ondernemersverhaal op de website van VLAIO: https://www.vlaio.be/nl/ondernemersverhalen/trotec-van-voormalige-levensmiddelen-naar-dierenvoeder