Winnie Vincken
Contact info

Winnie Vincken

Managing Partner
Opleiding
Licentiaat Informatica, 1997, Vrij Universiteit Brussel
Master in Management, 1999, Vrij Universiteit Brussel
MBA, 2004, Vlerick Business School
Profiel

Winnie Vincken heeft ruim 20 jaar ervaring als strategisch consultant, interim manager en ondernemer in digitale sector, e-commerce, retail en overheidssector.

Hij startte zijn carrière in de consultancy, oa. bij Ernst & Young Consulting, waar hij binnen de afdeling Strategy & Transformation actief was op e-Government assignments. In deze periode voerde hij opdrachten uit voor oa. FOD Financiën, Vlaamse Overheid, VDAB, waaronder uittekenen van programma management processen, uitzetten van e-government strategieën, begeleiden van visie/missie workshops en business process (re)designs.

Na zijn ervaring als consultant richtte hij enkele bedrijven op of stapte in startups, waaronder een webshop, een retail concept, een digitaal marketing bureau en een werving- en selectiekantoor.

De afgelopen 10 jaar heeft hij als interim manager interessante opdrachten uitgevoerd bij verschillende blue chip bedrijven zoals Thomas Cook, Colruyt, Roularta en Materialise, maar ook heel wat kleinere organisaties. Door zijn brede kennis en ervaring, liepen deze opdrachten uitéén gaande van general management voor online businesses met strategische herpositionering, over transformatie van een internationale marketing afdeling, over crisis management van een retail keten tot een transformatie van een e-commerce afdeling.

Altijd al geïnteresseerd in innovatie, beleggen en investeren, kan hij met passie zijn visie op toekomstige ontwikkelingen overbrengen.

Mijn persoonlijke motivatie ligt er in om samen met een organisatie een vliegwiel mee te helpen bouwen, het een eigen momentum mee te geven en te zorgen dat het blijft draaien.