Ruth DeVreese
Contact info

Ruth DeVreese

Business owner
Opleiding
Industrieel ingenieur biochemie, Hogeschool Gent, 2002
Master in de Bedrijfskunde, Vrije Universiteit Brussel, 2008
International Master in European Studies, Université catholique de Louvain, 2019
Profiel

Ruth DeVreese startte haar carrière als wetenschappelijk medewerker op een IWT-Tetra project rond Fusarium mycotoxinen. Na dit 2-jarig onderzoeksproject werkte ze als stafmedewerker bij de dienst onderzoek en dienstverlening van de Hogeschool Gent. Ze begeleidde docenten binnen uiteenlopende domeinen met projectaanvragen en overheidsaanbestedingen. Om meer inzicht te krijgen in business volgde ze een master in business administration. In 2008 maakte ze zelf de overstap naar onderzoek en onderwijs en was ze coördinator van tal van projecten (voornamelijk binnen de domeinen van ondernemerschap en innovatie). Zo is ze de bezieler van de Ondernemersaward in Aalst waarvoor ze Europese en Amerikaanse erkenning heeft verkregen. Daarnaast werd ze meermaals gevraagd als jurylid om ingediende projecten te beoordelen (onder meer in de jury stadsvernieuwing van de Vlaamse Overheid). Zo is ze dus vertrouwd met het ganse subsidiespectrum: van projectmedewerker tot projectcoördinator, van aanvrager tot evaluator.

Sinds 2014 begeleidt ze organisaties om hun (eerste) ideeën om te zetten in concrete projecten en te zorgen voor de funding (van a tot z). In 2018 heeft ze zich verder gespecialiseerd in Europese projecten en tenders, om zo de Europese opportuniteiten ook aan het aanbod van de dienstverlening toe te voegen. Verder is ze nog steeds nauw betrokken bij de ontwikkelingen in het hoger onderwijs door haar rol als extern secretaris bij de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie). Tot slot is ze gastspreker in het Female Founders Acceleratorprogramma, het Postgraduaat Ondernemen van HOGENT.

Ruth gelooft in de kracht van netwerken en connecteert graag mensen met elkaar. Kennis en ervaring delen versterkt iedereen. Lange termijn relatie en resultaatsgericht, zo werkt ze graag samen.