Spott maakt content uniek door geavanceerde interactiviteit

Spott maakt content uniek door geavanceerde interactiviteit

Spott maakt content uniek door geavanceerde interactiviteit

Spott uit Aalst heeft een unieke technologie ontwikkeld om foto’s en video’s interactief te maken, dit zowel op websites, apps, smart-tv’s, sociale media enz. Klanten krijgen aan de hand van één helder dashboard inzichten in de prestaties van elke inhoud op de verschillende kanalen. Deze innovatieve interactiviteit werd in nauwe samenwerking met twee Belgische universiteiten ontwikkeld.

Konnekto is reeds jarenlang dé trouwe subsidiepartner van Spott en heeft al verschillende trajecten met succes begeleid.

Subsidies voor innovatie

Spott heeft zijn interactieve technologie kunnen ontwikkelen dankzij een combinatie van een VLAIO Onderzoeksproject en een VLAIO Ontwikkelingsproject.

In eerste instantie diende onderzocht te worden op welke manier interactiviteit kan aangepakt worden. Bij de start van Spott werd eerst ingezet op een app die in staat was om beelden van TV-programma’s te capteren en zo te weten waar bepaalde producten konden aangekocht worden. Denk bijvoorbeeld aan het TV-programma Dagelijkse kost van Jeroen Meus waarbij je via jouw app zowel de kleren van Jeroen als de kookaccessoires kan aankopen. Al snel kwam interesse van grote filmproducenten zoals Paramount maar toch bleek het businessmodel te complex.

Er werd gepivotteerd en ingezet op interactieve technologie die brands, influencers, adverteerders op een eenvoudige manier zelf kunnen gaan toepassen op hun campagnes.

Deze VLAIO-subsidies zijn alvast de katalysator gebleken van vernieuwende ideeën binnen de media- en advertentiesector om de communicatie met de diverse doelgroepen te verbeteren. De televisie is immers niet langer het belangrijkste scherm en adverteerders en brands staan hierdoor voor enorme uitdagingen: hoe kan je nog de aandacht van de klant krijgen en je boodschap brengen als je weet dat meer dan 80% van de tv-advertenties worden doorgespoeld en tal van internetgebruikers ad blockers toepassen?

Consumenten reageren meer dan ooit op visuele stimuli en het is belangrijk om jouw merk in de juiste visuele context te plaatsen, en het daarbij een consument gemakkelijk te maken om over te gaan tot de aankoop. De ontwikkelde technologie van Spott maakt interactiviteit mogelijk met visuele inhoud op welk platform dan ook, toont de prijs van specifieke producten en zelfs waar ze te koop zijn. Het zorgt voor de hoogste ROI voor elke campagne omdat het een naadloze customer journey biedt, van inspiratie tot actie. En daarbovenop kan de klant ten allen tijde de ROI van elke campagne meten en analyseren.

Subsidies om internationaal te schalen

Eens het businessmodel duidelijk was heeft Spott met behulp van een VLAIO kmo-groeisubsidie kunnen inzetten op een strategische én ervaren business developer voor het leggen van de internationale partnerships. Daarnaast konden ze via de groeisubsidie samenwerken met strategische partners die het team ondersteunden bij het succesvol vermarkten van de SaaS-oplossing.

Daarbij kreeg Spott ook via het SME Instrument van Horizon2020 (nu EIC Accelerator van Horizon Europe) ondersteuning van de Europese Commissie om de innovatieve technologie nog meer diepgaand te gaan ontwikkelen en in te zetten op de internationale schaalbaarheid van de oplossing. Dergelijk Europees subsidieproject vergt heel wat inspanningen op vlak van administratie en rapportering. Het team van Konnekto zorgde voor de vlekkeloze rapportage en het opleveren van alle deliverables binnen de vooropgestelde deadlines en faciliteerde de verplichte audit bij een EU-subsidieproject. Op die manier kon het team van Spott zich focussen op de groei van het bedrijf.

Samenwerking Konnekto

Het omzetten van ideeën in gefunde projecten en het spotten van de juiste subsidiekanalen, dat is de passie van Konnekto. Konnekto is dan ook de trotse jarenlange subsidiepartner van Spott en zorgt voor een vlekkeloze rapportage van de verschillende projecten. Hoor via volgend filmpje zelf hoe Co-Founder Michel De Wachter de samenwerking met Konnekto ervaart:

Ook subsidies voor jouw innovatieve ideeën en groeitrajecten?

Benieuwd of je ook in aanmerking komt voor subsidies?

Contacteer ons vrijblijvend en wij brengen de subsidiekansen in kaart. Wij hebben ondertussen meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties bij subsidieverwerving met zowel regionale, nationale als Europese fondsen. Dit zowel voor overheden, kennisinstellingen, bedrijven (startups, scale-ups en gevestigde waarden), non-profitorganisaties; zowel klein als groot.