Crimibox: Moorddossiers van Vlaams bedrijf veroveren de wereld

Crimibox: Moorddossiers van Vlaams bedrijf veroveren de wereld

Crimibox: Moorddossiers van Vlaams bedrijf veroveren de wereld

De onderneming Crimibox ontwikkelt super spannende spelboxen waarbij je zelf als detective aan de slag gaat om een moord op te lossen. Dankzij het succesvol binnenhalen van subsidies is Crimibox gegroeid naar een bedrijf met tien mensen, en kan het haar spellen internationaal aanbieden.

Hierbij ga je als een echte detective op zoek naar de moordenaar aan de hand van een politiedossier met een reeks bewijsstukken. Crimibox maakt geen alledaags bordspel maar houdt het spannend door gebruik te maken van moderne technologie. Waarbij je bijvoorbeeld via een chatbox zelf verdachten kan verhoren.

Het idee is ontstaan tijdens de eerdere job als politie-agent van zaakvoerder Jimmy Cowé alias de Chief Murderer Officer van Crimibox. Vroeger gingen inspecteurs de baan op, maar tegenwoordig lossen ze de meeste misdaden op achter hun bureau waarbij ze camerabeelden analyseren, op onderzoek gaan in de sociale mediakanalen van de verdachten, enz.

Crimibox is zo gegeerd dat er ondertussen al tal van spellen zijn ontwikkeld. Ook worden er in opdracht van populaire TV-programma’s spelboxen klaargemaakt. Het team is ondertussen gestaag uitgegroeid tot een kleine tien man. Tevens is er een heuse ‘Crimibox-community’ ontstaan die elkaar tips geven en als die hard fans geen enkel spel en bijhorende gadgets willen missen.

Konnekto is dé subsidiepartner van Crimibox en heeft al verschillende trajecten met succes begeleid.

Subsidies voor groei

Met de hulp van Konnekto heeft Crimibox via een kmo-groeisubsidie een ervaren digitale marketeer aan boord kunnen halen. De digitale marketeer brengt strategische kennis en ervaring in het bedrijf. Hierdoor kan Crimibox sneller schalen en nog meer waarde halen uit de e-commerce activiteiten. 

De Covid-19 pandemie heeft Crimibox alvast geen windeieren gelegd: tijdens de lockdown zijn maar liefst 43.000 fictieve moordzaken verkocht. De omzet verdrievoudigde tot 1,2 miljoen EUR tijdens het ambitieus groeitraject. 

Dankzij de ambitieuze groei breidt Crimibox verder uit. Binnenkort verhuist het zelfs naar een nieuw kantoor in Gent, waar tevens een heuse eigen escape room wordt verwezenlijkt. 

Subsidies voor internationale lancering

Het succes van Crimibox stopt niet aan de grens. Een hele rist Nederlanders zijn fan van de spellen van Crimibox. Maar ondertussen komen ook steeds meer vragen van fans uit andere landen. 

Uiteraard speelt de taalbarrière en de lokale cultuur een belangrijke rol bij het oplossen van moordspellen waarvoor Crimibox een subsidie ‘Starterspakket Internationalisering’ bij Flanders Investment & Trade met succes heeft bekomen. Dankzij deze ondersteuning kan Crimibox verder werk maken van de vertaling en de aanpassingen naar de lokale cultuur in nieuwe afzetregio’s. We hebben het laatste nog niet gehoord van Crimibox!

Samenwerking Konnekto

Het omzetten van ideeën in gefunde projecten en het spotten van de juiste subsidiekanalen, dat is de passie van Konnekto. Konnekto is dan ook de trotse subsidiepartner van Crimibox. Hoor via volgend filmpje zelf hoe zaakvoerder Jimmy Cowé de samenwerking met Konnekto ervaart:

Ook subsidies voor jouw groeitrajecten en internationale plannen?

Benieuwd of jouw bedrijf ook in aanmerking komt voor subsidies? 

Contacteer ons vrijblijvend en wij brengen de subsidiekansen in kaart. Wij kunnen ons beroepen op jarenlange ervaring in het begeleiden van organisaties bij subsidieverwerving. Dit zowel voor overheden, kennisinstellingen, bedrijven (startups, scale-ups en gevestigde waarden), non-profitorganisaties; zowel klein als groot.