Club Planner gaat voor het totaalbeheer van de sportclub

Club Planner gaat voor het totaalbeheer van de sportclub

Club Planner gaat voor het totaalbeheer van de sportclub

Misschien ben je al eens in contact gekomen met de ontwikkelingen van onze ambitieuze klant Club Planner. De meerderheid van de fitness- en sportclubs in ons land maakt immers gebruik van hun software. Deze maakt het mogelijk om zelf je sportsessies in te plannen, je automatisch toegang te verlenen tot een sportclub, enz. De clubs zelf kunnen zo op een eenvoudige manier hun club aansturen vanuit één app. 

Ben je niet zo sportief maar ga je liever ontspannen in de wellness? Ook daar zorgt Club Planner voor een zorgeloze planning en naadloze check-in. En tijdens de Covid-19 crisis ontwikkelden ze in een sneltempo de noodzakelijke registratiesystemen om onder andere zwembeurten in te plannen.

Kristof Coolsaet, zaakvoerder van Club Planner, kwam bij ons terecht via onze website. Hij had geen idee dat er voor zijn innovatieve ideeën overheidssteun voorhanden was. Dankzij onze proactiviteit kan Club Planner zijn ideeën versneld uitvoeren, het team verder uitbreiden en internationaal uitgroeien. Door de ondersteuning van de overheid bij innovaties blijft het team van Club Planner steeds verder broeden op nieuwe ontwikkelingen. En zo durven ze de stap te zetten om zelf meer risico’s te nemen.

Hoor zelf van de zaakvoerder hoe Konnekto helpt bij het verwerven van subsidies voor de ambitieuze groeiplannen van Club Planner:

Subsidies als hefboom voor professionalisering en internationale groei

Subsidies voor groei

Met onze klant Club Planner zijn we eerst gestart met een kmo-groeisubsidie om de sales structuur van het bedrijf professioneel aan te pakken. Club Planner is steeds organisch gegroeid door de mond-aan-mondreclame op basis van de kwaliteit van de oplossing. Hierdoor had zij nog geen sales strategie en sales structuur uitgewerkt. Het was tijd voor de volgende stap en met behulp van de kmo-groeisubsidie is een ervaren Sales Manager aan boord gekomen die een echte boost voor Club Planner heeft gerealiseerd, zeker voor wat betreft grotere en internationale klanten. Die persoon is ondertussen de liason in het bedrijf tussen de ontwikkelaars en de internationale klanten en detecteert nieuwe innovaties die de markt wenst. Dankzij de samenwerking binnen de kmo-groeisubsidie legde het team van Konnekto al snel de link naar de mogelijkheid tot het aanvragen van een ontwikkelingsproject voor de innovatieve plannen.

Subsidies voor eigen ontwikkelingen

Ontwikkelingsproject Automated Club

Club Planner was voor de implementatie van de eigen software sterk afhankelijk van hardware aanbieders uit verre landen. Deze konden niet steeds de hoge kwaliteit leveren naar de maatstaven van Club Planner. Tevens zijn steeds meer sportclubs op zoek naar ondersteuning om hun leden zoveel mogelijk toegang te kunnen geven (op een kostenefficiënte manier). Zo is het idee gerijpt om zelf software en hardware te ontwikkelen voor de realisatie van een ‘Automated Club’. 

Dankzij een VLAIO Ontwikkelingsproject kan het bedrijf beroep doen op extra mankracht en samenwerking met ervaren partijen om het innovatief idee te realiseren.  Dankzij de VLAIO-steun worden ondertussen alle hardware facetten om de Automated Club mogelijk te maken lokaal geproduceerd. Kortom, een geslaagd project waarbij Vlaanderen niet alleen knowhow heeft opgebouwd maar ook de productie voor rekening neemt. 

Ontwikkelingsproject Club Hydration

Door het succes van het eerste ontwikkelingsproject en de vragen van klanten kwam het idee om ook de drankautomaten in sportclubs te verzorgen en aan te sluiten op het Club Planner platform. Het team van Club Planner wil steeds een stap verder gaan en stelt lokale kwaliteit bovenaan de agenda. Door opnieuw samen te werken met lokale partners is het de ambitie van Club Planner om in Vlaanderen zowel de automaten als de dranken te produceren. Via Konnekto kwam het team van Club Planner in contact met specialisten Voedings- en Dieetkunde van de Hogeschool Gent om de basis van de sportdranken wetenschappelijk te onderbouwen. 

Samenwerking Konnekto

Het omzetten van ideeën in gefunde projecten en het spotten van de juiste subsidiekanalen, dat is de passie van Konnekto. Konnekto zorgt niet enkel voor de succesvolle aanvragen van de projecten maar ondersteunt Club Planner ook bij de vlekkeloze opvolging en rapportering van de projecten. Het is immers belangrijk om tijdig en adequaat te rapporteren over de toegekende subsidieprojecten. 

Wij zijn alvast razend benieuwd naar de volgende ideeën van Club Planner om hen verder te ondersteunen bij hun spectaculaire groei. 

Ook subsidies voor jouw innovatieve ideeën en groeitrajecten?

Benieuwd of je ook in aanmerking komt voor subsidies? 

Contacteer ons vrijblijvend en wij brengen de subsidiekansen in kaart. Wij hebben ondertussen meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties bij subsidieverwerving (zowel Vlaamse als Europese subsidies). Dit zowel voor overheden, kennisinstellingen, bedrijven (startups, scale-ups en gevestigde waarden), non-profitorganisaties; zowel klein als groot.