Konnekto wint de Ondernemersaward 2023

Konnekto wint de Ondernemersaward 2023

Konnekto wint de Ondernemersaward 2023

Broeikas, hét ecosysteem voor jong- en student-ondernemer­schap – in een samen­werking tussen HOGENT, Odisee en Stad Aalst – uit Aalst reikte eind 2023 de jaarlijkse Ondernemers­award uit aan ons!

Zo krijgt Konnekto een jaar lang het label ‘Ondernemer van het jaar’ en de award staat mooi te blinken in ons nieuw kantoor. Het was al de elfde keer dat Broeikas de Ondernemers­award organiseerde. De show vond plaats in de schouwburg, honderden toeschouwers volgden het spektakel live en stemden op de ondernemer van hun voorkeur: Ruth DeVreese van Konnekto kwam als winnaar uit de bus. We zijn dan ook bijzonder trots met deze erkenning.

Twaalf geëngageerde Aalsterse bedrijven doorliepen dit jaar het traject en deelden met plezier hun kennis en ervaring met de jonge generatie. Naast Ruth Devreese van Konnekto behoorden Audry Vanderstraeten van Digital Leader & seafood restaurant La Perla en Frederick Pouders en Nikolai Stevens van Watcherr tot de top drie van innovatieve en geëngageerde Aalsterse ondernemers. Het publiek koos uit de top 3 uiteindelijk Konnekto als winnaar van De Ondernemersaward 2023. Wat een motivatie om met ons team nog meer ambitieuze ondernemers op weg te zetten om subsidies te verwerven voor hun ambitieuze plannen.

Grondlegger Broeikas

Uniek is dat zaakvoerder Ruth DeVreese zelf één van de grond­leggers is van het Broeikas­project. Elf jaar geleden schreef zij, als wetenschappelijk medewerker bij HOGENT, mee aan een subsidie­dossier bij het toenmalige Agentschap Ondernemen om de perceptie van ondernemer­schap bij jongeren te verbeteren, via de oproep brugprojecten economie-onderwijs. Wat ze toen niet wist, is dat dit project ook de ondernemer in haar zou wakker maken.

Prille Klimmer

De award van Prille Klimmer werd uitgereikt aan Arnaud Muylaert. Arnaud richtte samen met zijn schoonbroer Louis Curtil Tiptoh op. Tiptoh maakt plantaardige melk op basis van gele split­erwten, zonder allergenen en rijk aan proteïnen. Hun producten bieden een lekker, lokaal en milieubewust antwoord op de zuivel­industrie en is te koop in Delhaize. Naast Arnaud waren ook Feebe De Vis (23) van Asbest Checker en Robbe Van Damme (21) van Flits Media genomineerd voor deze award.

Gangmaker

De Gangmaker award gaat naar iemand uit Aalst die zich inzet voor een project met maatschappelijke impact en zoals de titel het zegt, een echte gangmaker is. Jeniffer Vansteyvoort, algemeen directeur van kunstencentrum Netwerk, sleepte deze trofee in de wacht.

Al op zeventienjarige leeftijd zet Jeniffer zich in voor meer kunst en cultuur in de Denderstreek. Ze startte toen als vrijwilliger bij het kunsten­centrum Netwerk. Later ging ze er aan de slag als werknemer en sinds mei 2023 mag ze zichzelf de nieuwe algemeen directeur van Netwerk noemen.

Burgemeester Christoph d’Haese overhandigde de award en stad Aalst heeft een mooie publicatie over de 3 winnaars gemaakt in haar stadsmagazine Chipka.

Voor de campagne van de Ondernemersaward werd ook een filmpje met Konnekto gemaakt: